Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding is essentieel. Dit wordt gedaan om uw bedrijf of terrein een verzorgde en verzorgde uitstraling te geven. Maar ook voor de veiligheid, want onkruid kan zo groot worden dat het met traditionele methoden bijna niet te bestrijden is. Onkruid kan het zicht op bepaalde planten of leidingen belemmeren, de toegang tot bepaalde delen van een plant blokkeren, mensen met allergieën onaangename zomerperiodes bezorgen, en nog veel meer, schade aan terreinafscheidingen veroorzaken of minder zichtbaar maken, enzovoort.

Het bestrijden van alle soorten onkruid op elk terrein is geen probleem. Wij doen dit met behulp van traditionele verdelgingsmethoden.

Kleine terreinen

Handmatig: Wij verwijderen onkruid handmatig met traditionele methoden zoals handmatig wieden of bosmaaien.

Chemisch: Ons fyto-gecertificeerd personeel gebruikt een rugzakspuit van 10 liter om selectief kleine gebieden en moeilijk bereikbare plaatsen te behandelen met het juiste product om het gewenste resultaat te bereiken en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren.

Middelgrote terreinen

Machine: Om onkruid in middelgrote gebieden te bestrijden, gebruiken we ook bosmaaiers in combinatie met kleine tractoren en maaimachines. Afhankelijk van het weer kan dit meerdere keren per jaar nodig zijn om het gazon er netjes en onkruidvrij uit te laten zien.

Het is niet moeilijk om alle soorten onkruid op elk terrein te bestrijden. Hiervoor gebruiken wij traditionele verdelgingsmethoden.

Chemisch: Wij beschikken ook over kleine zelfrijdende machines met een capaciteit van 60 tot 100 liter voor selectieve onkruidbestrijding. Dit is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen en om een specifiek gebied te bestrijken. De bestuurder besproeit het onkruid selectief met een pistool.

Grote terreinen

Machine: Onkruidvrije grote open gebieden (meer dan 1000 vierkante meter) kunnen worden onderhouden met onze tractorlijn. We hebben een verscheidenheid aan machines, variërend in werkbreedte van 2,30 meter (ideaal voor vervoer op vrachtwagens naar afgelegen locaties) tot 3 meter en tot 4,5 meter.
Tot slot kunnen we een tractor inzetten die is uitgerust met een apparaat om onkruid op grote verharde oppervlakken aan te pakken. Deze machines hebben een grote capaciteit van 1200 of 1900 liter en worden bediend door twee personen met behulp van twee geweren aan de achterkant van de machine. Terwijl de machine rijdt, behandelen de geweren alleen de gebieden waar onkruid aanwezig is.

Ondanks de grote capaciteit is de machine zeer wendbaar in krappe ruimtes en uitgerust met camerasystemen voor de veiligheid en om schade aan nabijgelegen installaties te voorkomen. Bovendien kan de machine ook zelf water aanvoeren uit nabijgelegen waterbronnen. De twee kanonnen zijn bevestigd aan 50 meter lange slangen om onkruid te bestrijden in gebieden waar gemotoriseerde voertuigen niet zijn toegestaan wegens explosiegevaar, en worden vooral gebruikt bij grote chemische en logistieke bedrijven in havengebieden.